PulpTales2-01

Att skriva för PulpTales.se

divider-elegant

Att skriva interaktiva berättelser kräver planering, tanke och finurlighet.

Ofta måste du som författare tänka ut flera olika handlingar och dessutom skapa engagerande val för läsaren. Ett vanligt ”knep” är att skriva i andra person, något som är mycket ovanligt i skönlitteratur men som skapar en närhet till läsaren. En annan detalj som skapar närhet och omedelbarhet är att skriva i presens, detta blir allt vanligare även inom traditionell skönlitteratur.

Exempel

Cecilia fångar din blick och hennes stora bruna ögon glittrar i månskenet.

”Följ med mig”, säger hon med en röst som klingar vackrare än nattens kristaller.

Du tittar bort, ser ner på den regnvåta asfalten i gränden, bort mot den halvöppna dörren och upp mot himlen där molnen snabbt blåser förbi och månen lyser klart. Du vet att du inte borde men detta är kanske ditt öde. Hon tar din hand i sin.

  • Följ med henne
  • Spring bort till den öppna dörren
  • Prata lite till

GENRER

Sedan flera årtionden finns det interaktiva berättelser inom fantasy.  Dessa är ofta av rollspels-karaktär och kallas solo-äventyr eller gamebooks. Det finns också populära serier som CYOA (Choose Your Own Adventure) och liknande.

I fantasy (rollspels) genren bygger man ofta in spelmoment där tur med tärningsslag avgör hur berättelsen fortsätter. I många av dessa kan du också ta med dig olika saker och då lösa uppgifter mer eller mindre framgångsrikt.

Här på PulpTales.se vill vi se interaktiva berättelser inom alla genrer. Vi vill inte begränsa läsare eller författare. Vi vill se fantasy, erotik, skräck, deckare, drama, romantik, sci-fi och gärna fakta.

PLATTFORMAR

Det finns flera olika plattformar för att skapa interaktiva berättelser. Här på PulpTales.se använder vi SQUIFFY som är helt gratis att använda online eller ladda ner för Mac eller PC (Windows) för dig som vill skriva.

PulpTales.se är inte en plattform där alla kan ladda upp berättelser fritt, det är en plattform för seriösa författare av interaktiva berättelser. Berättelserna är korrekturlästa och genomgångna som vilken berättelse som helst. Vi och våra författare vill att interaktiva berättelser ska ha kvalitet och kunna underhålla vid flera läsningar.

Berättelser på PulpTales.se kommer att kosta mellan 19 och 99 kr, beroende på längd, komplexitet och genre.